Vi udbyder kurser omhandlende socialpædagogiske problemstillinger og metodiske behandlingsgrundlag. Vi er særligt specialiserede indenfor regler om magtanvendelse på børn og unge området og kan ved vores praksisnære udgangspunkt opfylde de fleste socialpædagogiske døgntilbuds kursusbehov.

KURSUSBESKRIVELSE



Indgående kendskab til regler om magtanvendelse er absolut nødvendigt for alle, som arbejder med anbragte børn og unge. Og hvorfor er det så dét?
Fordi samfundets kritiske øjne hviler på de personer, som arbejder med vores svageste og mest udsatte borgere og fordi vi ofte uden at vide det uforvarende risikerer at krænke visse grundlæggende rettigheder og udøve subtil magt. Socialtilsynene er opmærksomme på denne risiko og sanktionerer de tilbud, som ikke har forstået, hvor grænseområdet mellem omsorg og magt findes.
Som juridisk konsulent, har jeg gennem flere år undervist sociale tilbuds personale i regler om magtanvendelse. Under kurserne bringer jeg min egen omfattende praksiserfaring (mere end 20 år indenfor anbringelsesområdet) i spil, ligesom jeg opfordrer kursisterne til selv at fremkomme med praksiseksempler, som vi sammen kan spejle ind i gældende lov. Kurset er dermed særdeles praksisorienteret og er ikke blot en gennemgang af relevante regler.

Kurset har en varighed af 5 timer og er inddelt i følgende elementer:

  • Samfundsdiskurser/samfundsudvikling
  • Grundlæggende rettigheder
  • Fokus på inddragelse i egen sag – herunder; barnets lov
  • Voksenansvarsloven
  • Fokus på opnåelse af kursusmål
  • Dokumentation/orientering/indberetning

Forståelse og opfyldelse af borgernes behov.

Jeg garanterer alle deltagere en spændende og vedkommende kursusdag med rig mulighed for behandling af praksiseksempler fra den dilemmafyldte hverdag. Alle kursusdeltagere vil modtage et kursusbevis. Idet forebyggelse af konfliktsituationer, som kan lede til magtanvendelse, har nær tilknytning til kurset, tilbydes også længerevarende forløb, hvor der løbende følges op på deltagernes udbytte af kurset og dette kombineres med undervisning i Low Arousal (LA1 og LA2) samt undervisning i motiverende samtaler (MI).
Desuden tilbydes forløb, hvor deltagerne forberedes til, at socialtilsynet fører driftsorienteret tilsyn. Disse forløb indebærer undervisning i grundlæggende rettigheder, pædagogiske metoder, dokumentation (dagbogsskrivning) og medicinhåndtering. I forbindelse med driftsorienteret tilsyn, dialogmøder med socialtilsynet og kvalificering af høringssvar, kan det i øvrigt tilbydes, at en juridisk konsulent bistår tilbuddets personale og ledelse.
Forløbene kan sammensættes, så de bedst muligt imødekommer
deltagernes behov og ønsker. Herfor gives individuelle tilbud på baggrund af afklarende samtaler mellem Prodos og tilbuddet.